תלוש שכר הוא קבלה הכוללת סיכום השכר. הוא ניתן לעובדים ששולמו על ידי מעסיק או בעל עסק.
המסמך מונפק על ידי מעסיק וכולל את שמו, שם העובד, שם התפקיד, תאריך העבודה, ההכנסה ברוטו והקצבות/ניכויים.
ניתן להגיש תלושי שכר לצורכי מס או למטרות החזר. במקרים מסוימים, מעסיקים מספקים פרטים נוספים כגון שעות עבודה נוספות או שעות עבודה בתנאים מסוימים כגון פגיעות הקשורות לעבודה וכו '.
תלושי שכר וטפסי מס אחרים נראים כמו בלגן של מספרים ואותיות. עם זאת, הם למעשה הופכים את משימת ניהול הכסף שלך להרבה יותר קלה.
תלוש שכר הוא מסמך המפרט את כל הכסף שהרווחת בתקופת השכר הקודמת שלך. הוא משמש גם כדי לעקוב אחר אילו מסים נלקחים מהמשכורת שלך.
כל מה שעלייך לעשות זה ללמוד מה ה”ניכויים” מהשכר שלך וכך תוכל להתנהל כלכלית בצורה טובה יותר.
סוגי הניכויים שיכולים להופיע בתלוש השכר
ניכוי חובה על פי החוק: מדובר על תשלום מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי, מס בריאות וכו’… אלה ניכויים שכל הנראה יופיעו בכל חודש והסכום שלהם משתנה מחודש לחודש.
תשלום לארגון עובדים (דמי חבר\דמי טיפול): ניכוי זה חייב להיות מאושר על ידי אחת מהדרכים הבאות – הסכם קיבוצי\חוזה עבודה\עובד שהסכים בכתב.
ניכוי תרומה: במידה והעובד הסכים בכתב כי תרומה תנוכה מהמשכורת שלו.
תשלומים לקופת גמל: ייתכן שהחלק של העובד בקופת הגמל תנוכה משכרו אלא אם העובד הדויע למעסיק בכתב כי הוא לא רוצה שהחלק שלו יתנכה מהמשכורת.
קנס כספי: קנס שהוטל על פי חוק או הסכם קיבוצי על העובד, או אם יש הסכם קיבוצי המאפשר למעסיק לנכות קנס מעובד על עבירת משמעת ולא על קנס שהוטל על פי חוק.
חוב: במידה ויש אישור בכתב מהעובד מותר לנכות חוב מתלוש המשכורת.
מקדמות: מקדמות שניתנו לעובד ובתנאי שהמקדמה לא עולה בסכומה על יותר מסכום שכר עבודה של 3 חודשים.
מעבר לזה – כל ניכוי אחרי בתלוש המשכורת מוגדר כ-לא חוקי.
אם חלק בתלוש השכר שלכם אינו מובן תיגשו לשאול את הנהלת החשבונות בחברה שלכם או את המעסיק שלכם ישירות – אם הם מתחמקים מלהעניק תשובה תבדקו באינטרנט או היוועצו עם בעל מקצוע.
*התוכן במאמר הינו שיווקי בלבד ואין להסתמך עליו כחוק.